1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sosis (isteğe bağlı)
Tuz
sosis (isteğe bağlı)
Tuz
Beşamel sos için
4 yemek kaşığı Tereyağı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz
Yapılışı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz
Yapılışı
Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencereye bol su ve 2
yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde
haşlayın
Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve fırın kabına alın
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
(isterseniz beşamel sosun bir kısmını ayırarak üstüne dökebilirsiniz böylece kaşar peynirini azaltabilirsiniz
Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve fırın kabına alın
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
(isterseniz beşamel sosun bir kısmını ayırarak üstüne dökebilirsiniz böylece kaşar peynirini azaltabilirsiniz
Hiç yorum yok: