Ispanaklı ve Patatesli Gül Böreği Tarifi

14 Kasım 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Ispanaklı ve Patatesli Gül Böreği Tarifi
Malzemeler
3 Adet Yufka
1/2 Subardağı sıvı Yağ
1/2 Su bardağı Süt
2 Adet yumurta

İç Malzeme
1/2 kg Ispanak (temizlenip, doğranmış)
3 orta boy patates (rendelenmiş)
100 gr yağlı beyaz peynir
Tuz, kırmızı biber, karabiber

Yapılışı
Az yağda ıspanak ve patatesi bir arada biraz kavurun ve baharatlarını ilave edin. Ateşten aldıktan sonra, elinizle parçaladığınız peynirleri katın. Biraz soğuması için bekletin. Bir kasede yağ, süt, yumurtayı karıştırın. Bir yufkayı dörde bölüp, her çeyrek yufkaya önce sıvı karışımdan 1-2 kaşık serpin, sonra iç malzemeden koyarak gül böreği şeklinde sarın. Yağlanmış tepsinize hazırladığını gül böreklerini yerleştirin. Kalan sıvı karışımı her böreğin üzerine sürün. Bu aşamada bir gün önceden hazırlayıp üzerini streç filmle kapatıp ertesi gün pişirebilirsiniz. Yufkaların hamurlaşacağını düşünmeyin, aksine börek daha lezzetli olur.
200 Derecede turbo özellikte 30 dk. pişirin.

Hiç yorum yok: