1 çay b. yoğurt
100 gr margarin
2 yumurta sarısı
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. sirke
1.5 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
1 cay bardağı zeytinyağı
2 tatlı k. mahlep
aldığı kadar un
üzerine
1 yumurta akı
susam
Yapılışı
Karıştırma kasesinin içine yumurta sarılarını, yoğurdu, tuzu,şekeri, zeytinyağını, oda ısısındaki margarini, mahlebi,sirkeyi yani tüm malzemeyi koyun.
Alabildiği kadar un ilave ederek hamuru hazırlayın.
Hamurdan parçalar koparıp iki parcasını burarak bırbırıne sarın.minik simitler yapın.
Yumurta akına biraz su ilave ederek çoğaltabilirsiniz.
Yumurta akına batırdıktan sonra çörek otuna, susama, haşhaşa batırabılırsınız tercıh sıze kalmıs ben corek otunu tercıh ettım. 190 derecede pişirin.
Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok: