Pandispanyası için
6 yumurta
6 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
1 pk kabartma tozu
Arası için
Hazır pasta kreması veya puding
yeterince muz
Üzeri için
Kremşanti
Sos için
1 s.b. süt
1 y.k. un
1 y.k. kakao
2 y.k. şeker
1 t.k. sıvı yağ
Yapılışı
Pandispanya malzemelerini bir kaba alıp sırasıyla karıştırıyoruz (yumurta, şeker, un, kabartma tozu)
150 derecede pandispanyayı pişirip ikiye bölüyoruz arasına hazır pasta kreması ve muz koyup üzerinede krem şanti sürüyoruz. Üzerindeki sos için süt, un, kakao, şeker pişirilir piştikten sonra sıvı yağ konup karıştırılır soğuyunca sıkma torbasına alınıp pastanın üzerine 2 parmak aralığında şerit yapılır ve şeritlerin zıt yönüne doğru bıçakla hafif bastırılarak şekil verilir. (3 aşağı beş yukarı tarif 22 kişiliktir) (Üyemiz Selma Mural Teşekkür Ediyoruz Tarifi Bizimle Paylaştığı İçin)
Hiç yorum yok: