5-6 adet büyük boy patates
patatesleri kızartmak için sıvı yağ
300 gr kıyma
Kıyma için
tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
125 gr tereyağ
Üzerindeki sos için
4 adet büyük boy domates
3-4 adet yeşil biber
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Yapılışı
Öncelikle patatesler halka halka (1 parmak kalınlığında) kesilir ve hafifçe kızartılır.
Diğer tarafta kıyma yarım çay bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirilir.İçine tereyağı,karabiber ,tuz,salça ve kırmızıbiber eklenir ve iyice kavrulur.
Sos içinde 3 yemek kaşığı sıvı yağ tavaya konur küçük küpler halinde doğranmış domates,biber ve sarımsak eklenir bu arada salça ve tuzuda unutmayalım.Bu karışım iyice sotelenir.
Isıya dayanıklı cam tepsimiz [borcam] alınır en alta patatesler üzerine ön pişirme geçiren kıyma ve onunda üzerine sosumuz iyice yayılır.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika fırınlanır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: