Pandispanya için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
50 gr margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri İçin
1 paket çikolata sosu
Yapılışı
Bir kapta oda sıcaklığında beklemiş yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar mikserle çırpın içine un kabartma tozu vanilya ve kakaoyu da ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın. yağlı kağıt serilmiş kelepçeli oruç boy bir kalıp veya kalıp yoksa benim yaptığım gibi orta boy bir tepsi ye dökün.160 derecede kapağını hic açmadan pişirin.
Bir tencereye un süt şeker karıştırıp pişirin. pişmeye yakın margarin vanilya katıp eriyene kadar karıştırın. ocaktan alın en son hindistan cevizini de katıp soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye bölün. bir parçasını çukur bir komposto kasesi ne yerleştirin. ortasına kremayı koyun ve diğer parçayı da üzerine tam yerleştirin. streç geçirip bir gece dolapta bekletin. bekleyen pastayı servis tabağına ters çevirin.
Çikolata sosunu istenilen tarife göre pişirin. kıvamı koyu olacak. Soğuyunca pastanın üzerini kaplayın. soğuk servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok: