Malzemeler
4 yumurta
150 gr tereyağ
35 gr kakao( ben iki yemek kaşığı kullandım)
120 gr su (yarım su bardağından biraz fazla)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 adet büyük boy muz
aldığı kadar un
Çikolatalı sos için
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kakao
2.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta,vanilya
Yapılışı
Su kakao ve tereyağımızı ocakta yağ eriyene kadar karıştıralım ve tamamen soğumasını sağlayalım.
Oda sıcaklığında yumurtalarımızı ve şekerimizi çırpalım.
Kakaolu karışımımızı ekleyelim ve karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu ekleyelim.Karıştıralım.
İnce dilimlenmişmuzlarımızı ilave edip tekrar karıştıralım.
Yağlanmış kalıbımıza dökelim ve 170 c fırınımızda pişirelim.
Soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkararak sosumuzla beraber servis yapalım.
[Tarifi bizimle paylaştığı için "Serap Arslan" hanıma teşekkür ediyoruz.]
Hiç yorum yok: