500 gr tavuk göğüs eti
4 adet patates
3 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
2 kaşık tereyağ
3 buçuk su bardağı tavuk suyu
Tuz karabiber
Salata malzemesi isteğinize göre herşey olabilir
Süzme yoğurt
Yapılışı
Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Tavukları kuşbası doğrayıp önce biraz su ekleyip sonra da yağda çevirerek pişirin.içine tuz karabiber pulbiber katın
Kızarttığınız sebzeleri ve bezelyeyi de katıp 2 kaşık tereyağında birkaç dakika birkaç sefer çevirerek kavurun kapatın.
Pirinci tereyağında kavurun tavuk suyunda karabiber ve tuz ekleyerek pişirin
Salatası içinde elinizde ne malzeme varsa onu kullanabilirsiniz. kare bir kabin altina tavukları bırakın üzerine pilavı katıp bastırın. servis tabağına ters çevirip yanına bir salata bir yoğurt bırakıp servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: