Pandispanyası için
5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Ara kreması
4 kaşık un
50 gr margarin
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
5 kaşık şeker
3 tane muz
Üzerine
2 paket sade kremsanti
1 paket çikolata sos
Yapılışı
Tencereye margarin un şeker ve sütü alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin en son vanilya da ekleyip soğumaya bırakın.
5 yumurtayı şeker ile köpük haline getirin. üzerine un ve kabartma tozu ekleyip kaşıkla karıştırın. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.önceden ısıtılmış 160 derecede pişirin. yaklaşık 10 yada 15 dakika arasında piser. fırından çıkarıp rulo haline getirip soğumaya bırakın.
ılıyan pandispanyanın arasına kremayı sürün ve muzu bütün olarak bırakıp rulo şeklinde sarın.
En az 2 saat dolapta dinlendikten sonra üzerini 2 paket kremsanti ile kaplayın. tekrar dolaba bırakın. çikolata sosunu istenilen kıvamdan daha koyu olacak şekilde süt ekleyerek pişirin ve soğuyunca rulo nun üzerine rastgele döküp çatalla çizikler yapın. hindistan cevizi ile süsleyin servise hazır Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: