2 yumurta
1 paket margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Yapılışı
Margarin ve pudra şekerini iyice ezdikten sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz. 3 adet rendelenmiş elmaya 3 yemek kaşığı şeker ekleyip ocağa koyuyoruz. Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. İçine kırılmış cevizi ve tarçını ekleyıp kapatıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz ve merdane ile yuvarlak şekilde açıp esimdeki gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz. İç harcı kenarlarına koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Tepsiye dizip 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Hafif soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: