Karamelli Kek Tarifi

2 Mart 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Karamelli Kek Tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı toz şeker

Krem karamel için
500 gr. süt
3 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1/2 limon kabuğu rendesi

Kek İçin
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 limon kabuğu rendesi

Yapılışı
İlk aşamada, yarım su bardağı toz şekeri tavada kavurarak,karamel rengini allana dek yakın.Ortası delik orta büyüklükte bir kek kalıbını yağlamadan, karameli tabanına dökün.
Krem karamel malzemelerini bir kapta karıştırıp 30 sn. mikserde çırpın.Kek kalıbındaki karamelin üzerine dökün.
Kek için süt sıvıyağ ve kakaoyu bir cezvede karıştırıp kaynatmadan kakao eriyene dek ısıtın.ılımaya bırakın.Yumurta ve şekeri çırpın(6-7 dk)unun içerisine kabartma tozu,vanilya ve limon kabuğu ilave edip karıştırın.Yumurtalı karışıma dönüşümlü olarak un ve sütlü karışımı yavaşça alt üst ederek karıştırın.Kek kalıbındaki krem karamelin üzerine dökün(bu aşamada kek dibe çökmüş gibi görünecek ama pişerken yüzüne çıkacak,telaşlanmayın)
Fırını önceden 175ºC ye ısıtın.Kare büyük borcamı fırının 2. rafına fırın teli üzerine yerleştirin.Kek kalıbını içerisine oturtun.1-1,5 lt. kaynamış suyu borcamın içerisine dökün.Kalıp suyun içerisinde yani benmari usulü ile pişecek.
40-45 dk. fırında keki pişene dek bekletin.10 dk. da fırını kapatınca içerisinde tutup,oda sıcaklığına alın.Ilıyınca ağzını kapatıp buzdolabına kaldırın(kalıptan almadan)
Ertesi gün servis yapmadan önce kenarları çok az yüksekçe bir tabağa ters çevirin(kolayca ters çevriliyor ama karamelin tabaktan dökülmemesi için dikkatli olun) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: