1 Hazır pasta tabanı
Kreması İçin
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz çikolata
yarım su bardağı şeker
Keki Islatmak İçin
1 yemek kaşığı şeker
yarım su barğaı sıcak su
arzu ettiğiniz gıda boyası ile renklendirilmiş şeker hamuru
Yapılışı
Pasta tabanını sıcak suya şekeri ekleyerek karıştırın ve pasta tabanlarını fırça yardımıyla ıslatın.
Kreması için tencereye sütü, unu,nişastayı, yumurta sarısını ekleyerek karıştırın ve kaynamaya başlayıp göz göz olunca ocağı kapatın ve içine vanilya be beyaz çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırın ve mikser yardımıyla 2 dakika kadar çırpın.Şekerli suyla ıslattığınız tabanların ilkkatına ılıyan kremayı sürün ve ikinci katı üzerine kapatın dilerseniz ortasına muz veya istediğiniz meyvalardan ekleyebilirsiniz. İkinci katın üzerine de kremayı sürün ve dolaba kaldırarak 5 dakika bekletin.Diğer yandan gıda boyasını kattığınız şeker hamurunu merdane yardımıyla nişasta serpilmiş tezgahta ince açın ve pastanın üzerine kapatın ve kenarlarından bıçak yardımıyla kesin ve üzerine yassı bir nesne yardımıyla bastırarak düzeltin. İstediğiniz şekil veya figürlerle süsleme yapabilirsiniz.
[Üyemizden gelen bir tarif.]
Hiç yorum yok: