Krep için
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı un
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 kaşık tere yağı
Şerbet için
2 su bardağı şeker
3 şu bardağı su
İçi için
Dövülmüş ceviz
Süslemek için
Antep fıstığı
Yapılışı
Bütün krep malzemelerini karıştırıp 15 dk dinlendirin sonra krepleri yapın krepler bitince soğumaya bırakın bu arada şerbeti yapın şerbet kaynamaya başlayınca 5 dk daha kaynatıp kapatın kreplerin içine cevizleri yayın rulo yapıp derin bi kaba koyun dört parcaya bölün her bir krepe 1.5 2 kepçe şerbet dökün 5 dk bekleyin sonra servis tabağına alıp derin kapta kalan şerbetten biraz daha döküp fistikla süsleyin. Afiyet olsun.
Tarifi bizimle paylaştığı içi "Tuba Alinak Alpfidan'a" teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok: