Sade muhallebi için
3 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
15 gr tereyağ
1 paket vanilya
Kakaolu muhallebi için
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
Muzlu muhallebi için
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
15 gr tereyağ
1 çay kaşığı muz esansı veya bir fiske sarı gıda boyası
Yapılışı
Muhallebi malzemelerini ayrı ayrı sırayla pişirin. (Malzemeleri tencereye alıp pütürsüz bir hal alana kadar mikserle çırpın daha sonra karıştırarak muhalebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyip bir kaç dakika daha karıştırın ve ocaktan alın)
Mikserle soğuyana kadar (3 dk ) çırpın .
Bu şekilde her pişen muhallebiyi ıslattığınız kalıba kepçe yardımıyla ilave edip üzerini düzeltin.
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra ters çevirerek ,dilimleyebilirsiniz.
Dilerseniz üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı 1 yemek kaşığı krema ile karıştırarak döküp süsleyebilirsiniz.
Renkli kısım için hazır muzlu veya çilekli pudingte kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok: