1 kilo uzun çekirdeksiz patlıcan
Köftesi için
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
bayat ekmek içi(ben bayat ekmekleri fırında kızartıp rondo yapıyorum)
ince doğranmış maydanoz
tuz,karabiber
Kızartması için
sıvı yağ
Üzeri için
3 adet yeşil biber
2 adet domates
ince dilimlenmiş kaşar peynir dilimleri(isteğe bağlı)
kürdan
Sosu için
2 kaşık salça
2 su bardağı kaynar su
tuz
Yapılışı
Çizgili soyulan patlıcanlar yıkanır kurulanır ve uzun ince dilimlenir.Teflon tavada kısık ateşte kızartıldıktan sonra kağıt peçeteye yağını çekmesi için alınır.Çukur kapta bütün köfte malzemeleri yoğrulur ve her iki dilim patlıcan için birtane yuvarlak tombul köfte hazırlanır.(Örneğin ben 16 dilim patlıcan için 8 tane köfte hazırladım)Tombul köfteler önlü arkalı az yağda kızartılır.Düz bir zemine patlıcan dilimlerinin bitasi enine bitanesi onun üstüne boyuna yerleştirilir.Orta kısıma bir tane köfte konur ve sırayla patlıcanlar üzerine kapatılır.Üzerine Bir dilim domates ve içi ayıklanmış biber konur kürdanla sabitlenir.Salça,tuz,kaynar su iyice karıştılır.Pişirme kabına aldığımız patlıcanların üzerine dökülür.190C önceden ısıtılmıs fırında pişmeye bırakılır daha sonra üzerine kaşar peynir dilimleri ilave edilir üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: