1 ajda çay bardağı yoğurt
1 ajda çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 fiske şeker
Harcı için
1 kase kavurulmuş kıyma (kuru soğanlı) küçük kuru soğan ve 100 gr. kadar kıymayı karabiber ile kavuruarak hazırlayabilirsiniz. Bunun yerine patatesli ve peynirli bir harç da kullanbilirsiniz
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırarak, ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya dek yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp ortasına kıymalı harcımızı koyarak yarım ay şekli veriyoruz.uzerıen yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 200 derecede fırınlıyoruz
Hiç yorum yok: