125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1su bardagı nişasta
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Arası İçin
İstediğiniz marmeltı sürebilirsiniz
Süslemek İçin
Bitter çikolata
Fındık yada hindistan cevizi
Tırtıl kurabiye kalıbı
Yapılışı
Hamur malzemelerinden öncelikle sıvıları karıştıralım. Katı malzemeleri katalım ama unu yavaş yavaş hamur toparlandıkça ekleyelim,
Kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu tırtıl kalıbımıza doldurup arkasından elimizle ittirerek yağlanmış kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak dizelim . 175 derecede hafif kızarana kadar tutup beyazken çıkaralım. Bu sırada bitter çikolatamızı benmari usulü eritelim.
Fırından çıkıp ılıyan kurabiyelerin aynı boydakilerinin arasına marmelatı sürelim ve birleştirelim. Birleştirdiğimiz kurabiyeleri önce bitter çikolataya sonra hindistan cevizine veya çekilmiş fındığa batıralım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: