Patlıcan Tava Tarifi

29 Temmuz 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Patlıcan Tava Tarifi
Malzemeler
500 gr kurbaşı et
5 adet orta boy patlıcan
8 yada 10 adet civarı biber
3 tane domates
Tuz

Kızartmak için
Sıvıyağ

Yapılışı
Etleri düdüklü de pişirin. o sırada patlıcanları alacalı soyun ve önce ikiye sonra da her parçayı 4'e bölün iri, iri olacak. kızgın yağda kızartın. biberleri de aynı şekilde iri, iri kesip aynı şekilde kızartın. pişen etleri önce tepsinin altına dizin. ben biraz kuyruk yağı da bıraktım . tabi bu istege bağlı. üzerine patlıcanlari dizin. sonra biberleri de tabi bunları tuzlamayı unutmayın. en üste çığ domatesleri halka halka kesip dizin 200 derece fırında domatesler pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: