Sade Pilav Tarifi

28 Temmuz 2013 Pazar günü yazıldı.

Sade Pilav Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz

Yapılışı
pirincimizi güzelce yıkayıp ince tel süzgüyle süzdürüyoruz. Pilav tenceremizi ısıtıp sıvıyağı koyuyoruz ve hemen akabinde suyunu süzdüğümüz pirinçi ekliyoruz. (Tencere ısındıysa sıvıyağ yayılmaya başlar) Tahta kaşık yardımıyla ocağın altını çok açmadan pirinçleri kavuruyoruz. pirinçleri kavururken tuz atmıyoruz ki kırılmasınlar. Bir kac dakika sonra tereyağımızı da ilave edelim. Sıcak suyumuzu da hazırlamayı unutmayalım. pirinçlerin iki ucu saydamlaşınca kavurma işlemimiz tamam demektir. Suyumuzu pirinçlerin üzerine dökebiliriz. Tuzunu da koyalım. önce 1-2 dakika harlı sonra kısık ateşte pirinçlerin suyu cekmesini saglıyoruz. Pilav göz göz olduktan bir kac dakika sonra kapağın altına kağıt havlu ya da mutfak bezi koyarak ocağın altını kapatıyoruz ve pilavımızı 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok: