Soslu Kabak Dolması Tarifi

6 Temmuz 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Soslu Kabak Dolması Tarifi
Malzemeler
4 kabak
1 çay b. ince bulgur
1 kuru soğan
200 gr kıyma
nane,karabiber,tuz
sıvıyağ,su

Sosu için
2 domates
1 çorba k. salça
taze kekik
1 çorba k.tereyağı
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı
Dolmanın ilk olarak iç harcı hazırlanır. karıştırma kabına 1 çay b. ince bulgur, ince doğranmış soğan, kıyma, tuz ve baharatlar alınarak karıştırılır. Daha sonra kabaklar soyulduktan sonra ikiye ayrılarak ortası çıkarılır. İçerisine hazırlanan harç doldurularak tencereye dizilir. Üzerine biraz su verilerek pişirilir.
Diğer taraftan sosu hazırlanır. 1 çorba k. salça tereyağında kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişirilir. Dolmalar pişince halka halka kesilerek servis tabağına dizilir. Üzerine domates sos ve sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: