10 adet Yufka
600-700gr. Kıyma
2-3 adet kuru soğan
3-4 dal maydanoz
tuz, karabiber
kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için
3-diş sarımsak
3 kase Yoğurt
3-4 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızı biber, pul biber, nane
Yapılışı
Öncelikle iç harcı için soğanları rendeleyelim, kıyma, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra tüm malzemeler özdeşleşene kadar iyice yoğuralım.
Yufkaları tezgaha serelim ve 4′e bölelim. Yufkanın kalın tarafına iç harcımızı yayalım ve ucuna doğru rulo yaparak gül böreği gibi saralım. Ucu açılıyorsa böreğin ucunu kürdan ile tutturabilirsiniz.
Mantıları kızartmaya başlamadan evvel sarımsakları ince rende tarafında rendeleyelim ve yoğurtla karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
Geniş bir tava veya tencerede bol kızgın yağda altın sarısı olana kadar mantılarımızı kızartalım.
Kızaran mantıları servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
Tereyağı ve sıvıyağını kırmızı biber, arzuya göre pul biber ve nane ile kızartarak mantıların üzerine gezdirerek servis edelim.
Not: Kızartma sevmiyorsanız tepsiye dizin ve önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok: