4 adet haşlanmış patates
1 adet havuç
Maydonoz, dereotu, taze nane ve taze reyhan, taze soğan
1/2 kaşık salça
4 kaşık nar ekşisi
1/2limon
Tuz, karabiber, kimyon, isot
1 çay bardağı sıvıyağ
Yoğurt sosu için
2 su bardağı süzme yoğurt
5 kaşık mayonez
15 tane kornişon turşu
1 çay bardağı konserve mısır
Tuz
Yapılışı
Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın. İçine bütün yeşillikleri küçük küçük doğrayın. havucu rendeleyip salça, tuz, baharatlar, limon, sıvıyağ ve nar ekşisini yeterli miktarda ekleyin ve karıştırın. Bir kapta kornişonları küçük küçük doğrayın mısır, tuz, mayonez ve yoğurdu katıp salatanın üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: