Kakaolu pandispanya için
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 buçuk çay bardağı un
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
Yeşil pandispanya için
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ıspanak püresi
2 çay bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Limon kabuğu
Kreması için
1 paket hazır pasta kreması
2 adet muz
Yapılışı
Pandispanyalari önce yapıyoruz. Yumurta ve şekeri çırpıp içine kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye çok ince bi tabaka şeklinde serin. 170 derecede 15 dakika pişirin. Yeşil pandispanyayı aynı şekilde tek farkı kakao yerine ıspanağı haşlayıp püre haline getirip yapın. Pandispanyaları nemli bir örtünün arasına koyup sarın. Şeritler halinde kesip. Ters şekilde kafes şeklinde birbirinin içinden geçirerek hazırlayın. Pasta kremasını süt ile çırpın muzları doğrayın kremanın içine. Üstüne sürüp rulo şeklinde sarın ve folyo ile sarıp iyice sıkın en az 3 saat bekledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Tam olarak aşamalarını çekmeyi unuttum :) telefondan çektiğim bu resim bir nebze yardımcı olacaktır. Kolay gelsin.
Hiç yorum yok: