Pandispanyası için
6 yumurta
6 yemek k. şeker
2 yemek k. sıcak su
6 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması İçin
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
Arasına
Damla Çikolata
Muz
Üzerine
Bonibon
Yanına
Rulo Kat
Yapılışı
Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz beyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz ve soğutuyoruz. Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz. En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Soğuyan keki 2'ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz. Ben ara kata muz ve bol damla çikolata serptim. Ayrıca süt ile ıslattım katları Diğer katı da kapatıp, kremşanti hazırlayıp heryerine güzelce sürüyoruz. En son kenarlarına da rulo katları özenle diziyoruz. Üzerine bonibonla süslüyoruz servise hazır. Afiyet olsun.
Tarifi bizimle paylaştığı için takipçimiz Selda Baş'a teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok: