300gr telkadayıf
200gr ceviz yada fındık
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Yapılışı
Kadayıfı biraz elinizde parçalayın. Fincanı bolca yağlayıp kadayıfı yarıya kadar bastırın içine ceviz yada fındık koyun isterseniz sade de yapabilirsiniz. Tekrar kadayıf basıp fırın tepsisine ters çevirin. Bütün kadayıfı aynı şekilde tekrar ettirip devam edin. 200 derecede pişirin.önceden şerbeti kaynatıp soğutun. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Üstünüde istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.
Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Selda Baş Yağmurcu hanıma teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok: