Kakaolu Fındıklı Gül Kurabiyesi Tarifi

11 Kasım 2012 Pazar günü yazıldı.

Kakaolu Fındıklı Gül Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
25 gram kakao
1,5 çay bardağından biraz fazla un
1,5 yemek kaşığı süt ya da portakal suyu

Üzeri için
Pudra şekeri
yeterınce fındık

Yapılışı
Şeker ve yumurtayı mikserle çırpınız. Oda sıcaklığındaki yumuşak tere yağını ilave edip çırpmaya devam ediniz. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karışımın içerisine eleyiniz. Sütü de ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırınız. Hazırladığınız hamuru 10 – 15 dakika kadar buzdolabında bekletiniz. Beklettiğiniz hamuru bır merdane ıle acın cay bardagı ıle yuvarlaklar yapın ve gul kurabıye yapar gıbı sarın. Bir tabağın içerisine pudra şekerini yayınız.Yuvarladığınız kurabıyelerı pudra şekerine bulayın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 2-3 cm aralıklarla diziniz.üzerlerıne bır tane fındık bırakın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9–10 dakika pişiriniz.
Not;
Fırında çıkardığınızda kurabiyeler yumuşak olacaklar ama soğudukça sertleşiyorlar. Bu nedenle süreyi aşıp daha fazla pişirmeyiniz. Özellikle aralıklı dizin, pişen kurabiyeler yayıldığı için birbirine yapışabilirler.

Hiç yorum yok: