Vişneli Cheesecake Tarifi

11 Kasım 2012 Pazar günü yazıldı.

Vişneli Cheesecake Tarifi
Malzemeler
2 Paket Yulaflı Bisküvi
3 Y.Kaşığı Margarin

Muhallebi tabanı için
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
1 Çay Bardağı Un
2 Çay Bardağı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Adet Limon Kabuğu (rendelenmiş)

Vişneli kat için
1,5 Su Bardağı Vişne veya marmelatı (çekirdeksiz)
1 Su Bardağı (200 ml.) Su
1 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Mısır Nişastası
4 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Şeker

Yapılışı
Muhallebi malzemelerini (vanilya hariç), orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin. Mikser ile en az 5 dk. muhallebi ılınıncaya kadar çırpın. Hafifçe sudan geçirip, süzdüğünüz bir kaba (ben 30 cm.lik tart kalıbımı kullandım) dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Muhallebiniz soğuyup, üzeri hafifçe kaymak tutarken, vişneli püreyi hazırlayın.
Vişneleri, rondodan geçirerek püre haline getirin. Diğer malzemeleri ekleyin ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başayınca, ateşi kısın ve 4-5 dk. arada sırada karıştırarak pişirin. Püreyi soğumasını beklemeden, muhallebinin üzerine yayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırkın. Soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapın.
Alternatif olarak;
Yulaflı bisküvileri elimizle parçalıyoruz, erimiş margarin ile yoğurun. Karışımı kalıbın tabanına yayın ve elinizle iyice bastırın. Daha sonra muhallebi ve meyveli püreyi yayın.

Hiç yorum yok: