Kıbrıs Tatlısı Tarifi

16 Kasım 2012 Cuma günü yazıldı.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu

Şerbeti
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Kreması için
1 lt süt
½ su bardağı nişasta
½ su bardağı şeker
1 paket kremşanti

Yapılışı
Şerbeti için bir tencerede şeker ve su 5 dk kaynatılarak soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve şeker bir mikserle köpürünceye kadar çırpılır.
Diğer malzemelerde eklenir ve hafif karıştırılarak kek hamuru hazırlanır ve 180 derecede kek pişirilir.
Pişen sıcak kek ve soğuk şerbet buluşturulur ve soğumaya bırakılır.
Diğer taraftan, tencerede süt, nişasta ve şeker birleştirilerek muhallebisi hazırlanır.
Muhallebi soğuduktan sonra 1 paket krem şanti eklenerek mikser yardımıyla çırpılır.
Şerbeti dökülmüş, soğumuş kekin üzerine muhallebisi eklenerek tatlımız tamamlanır.
Üzeride geride kalan ceviz kırıntılarıyla süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: