Zeytinyağlı Fasülye Tarifi

16 Kasım 2012 Cuma günü yazıldı.

Zeytinyağlı Fasülye Tarifi
Malzemeler
Yarım Kg Taze Fasulye
1 Adet Kuru soğan
5 Adet Yeşil Biber
3 Adet Domates
Yeteri Kadar Sıvıyağ
1 Kasık Dolusu Salca

Yapılısı
Fasulyeleri ayıklayıp ortadan bölüp ikiye yada 3 e bölüp bol suda haşlamaya bırakın. bır yandan tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve biberi koyup pembeleşene kadar kavurun sıvıyağ miktarı biraz fazla olacak. Kavrulan soğana doğranmış domatesi de ekleyip öldürün en son salca ve tuzunuda ekleyip soğumaya bırakın .haşlanan fasulyeleri süzün ve salçalı sosuyla karıştırın soğumaya bırakın soğuk olarak tüketin

Hiç yorum yok: