250gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı siyah hashas
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Birkaç limon damlası
Süslemek için
hindistan cevizi
Yapılışı
Önce şerbeti kaynatın. soğumaya bırakın. Margarini eritin içine diğer malzemeleri de katıp çırpın en son kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun. kıvamı çok sert olmasın yoksa şerbeti çekmez. kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı şeklinde yuvarlayın. aralıklı olarak tepsiye dizin. önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. sıcak tatlıya ılık şerbeti dökün. üstlerinede şerbeti tam çekmesi için bir kaşıkla sürekli şerbeti devir daim edin. üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: