Pandispanya için
4 yumurta
1 su badagi şeker
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Arasına
Muz
Kreması için
50 gr margarin
5 kaşık un
5 kaşık şeker
2.5 su bardağı süt
Vanilya
Üzerine
Sade kremsanti
Çilek
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle boza kıvamına gelene kadar çırpın. içine un ve kabartma tozunu koyun kaşıkla yavaşca karıştırın. fırını önceden ısıtın. yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serin ve üzerine hamuru dökün. 150 derecede pişirin. Bir tencerede margarini eritip içine un koyup biraz kavurun sütü de yavaşca ekleyin ve sürekli çırpın. şeker ve vanilyayı da katıp kapatın. pişen keki soğuyunca ikiye bölün soğumuş kremayı dökün muz dilimleyip ve diğer parçayı da kapatın. kremsanti ile kaplayıp .üzerini nasıl arzu ederseniz süsleyin ben çilek ile süsledim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: