2 su bardağı su
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
yarım su bardağı zeytinyağı
Krema için
10 yemek kaşığı şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
Üzeri için
1 paket çikolatalı sos
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
ilk olarak su şeker ve zeytinyağını tencereye koyup kaynatalım. Soğuyunca içine yumurtaları ve unu ekleyerek çırpalım. Karışımı krema torbasına aktaralım ve minik uzun çubuklar elde edelim. Bu hamurları fırın tepsisine döşeyelim.
Bu hamurları 15 dakika pişirelim. Diğer taraftan derin bir tencerenin içine süt, nişasta, un ve şekeri karıştıralım. İçine vanilya, margarin ve krema ekleyerek pişirelim. Minik eklerimizin arasını bıçak yardımıyla ortadan ikiye genişletelim.
Arasına hazırlamış olduğumuz kremayı koyalım. Derin bir tencerenin içinde hazır çikolatalı sosumuzu tarifine göre hazırlayalım. İçine kakao ilave edelim. Hazırlamış olduğumuz ekleri dizelim ve üzerlerine çikolatalı sosu dökelim. Soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: