500 gr köftelik kırmızı bulgur
200 gr yağsız kıyma
2 adet limon
1 adet kuru soğan
2 domates
Çemeni için
2 kaşık domates salçasi
1 kaşık biber salçasi
5 kaşık isot
1/2 çay bardağı nar eksisi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tozkarabiber
1 çay bardağı siviyag
6 dış sarımsak
Yarım demet maydonoz
Yapılışı
Önce çemeni hazırlayalım. sarımsakları ezin diğer malzemelerin hepsini de katıp karıştırın. çemenin yarısına eti ekleyip karıştırın ve bekletin et cemenin içinde biraz çiğligi gitsin . çiğköftelik bulguru kaba alıp içine domates ve soğanı rendeleyip 2 domatesi sıkın. avuç içinde ezerek bulgur yumuşayana kadar yoğurun. tam yumuşadığına emin olunca içine eti karıştırdığımız cemeni bulgura ekleyip tekrar yoğurmaya başlayın. bulgurun durumuna göre çemeni azar azar ekleyebilirsiniz. tam yumuşayınca maydonozu da ince ince doğrayıp ekleyin ve parçalar koparıp sıkıp şekil verin. Afiyet olsun. Bu malzeme 5 kişiliktir.
Hiç yorum yok: