3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası
buğday nişastası
Aldığı kadar un
Şerbeti için
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı
Yumurtayı, sütü, sıvıyağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru 45 eşit parçaya bölün.
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 5 er 5 er üst üste koyun. ben iki çeşit nişasta ile açıyorum daha iyi oluyor o yüzden malzemede ikiside var.
5 erlı olarak grupladığımız parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz.
Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
Tarifi bizimle paylaştığı için "Selma Mural'a" teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok: