500 gr. köftelik bulgur
1 adet yumurta 1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kimyon,pulbiber,karabiber ve çok az tuz
Sosu İçin
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pulbiber
Üzeri İçin
Bolca kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Köftelik bulguru sıcak suyla ıslatın ve biraz bekletip,şişmesini sağlayın ( kısır yapar gibi ). Kabaran bulgura diğer tüm malzemeleride ekleyip,iyice özleşene kadar yoğurun.
Bulgurdan misketten biraz daha büyük yuvarlaklar yapın ve ortalarını parmağınızla çukurlaştırın ( bu işlemi yaparken ellerinizi hafif suyla ıslatabilirsiniz ).
Geniş bir tencereye su koyun ve kaynatın.İçine tuz atıp, yaptığınız köfteleri bu suda haşlayın.
Köfteler haşlanırken bir yandanda sosunu hazırlayın. Bunun için; tavaya zeytinyağı,ince doğranmış soğan ve rende sarımsakları alıp;soteleyin.İçine biber salçası ve pulbiberide ekleyin.
Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla servis tabağına alın ve üzerlerine bolca sos dökün.
Son olarak bolca kıyılmış maydanoz serpiştirin ve servis edin. Afiyet olsun.
[Üyemizden gelen bir tarif]
Hiç yorum yok: