4 yumurta(oda sıcaklığında olmalı)
1 su bardağı şeker(200ml)
2-3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı+1 su bardağından iki parmak eksik un(toplamda 1,5 su bardağından bir parmak fazla)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kreması için
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Dışı için
1 çorba kasesi ılık süt
2 su bardağı hindistan cevizi
İçi için
muz yada iri kıyım fındık,file fıstık
Yapılışı
yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar 5 dk mixerde çırpın. sütü ekleyip tekrar çırpın.un,kabartma tozu,vanilyayı birarada eleyerek köpürmüş yumurtaya dökün.ardından limon kabuğu rendesini ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı boca edip 150 derecelik ısıtılmış fırında üzeri fazla kızarıp kurutmadan pişirin.
kremayı hazırlayın.süt,şeker ve unukarıştırıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın.göz göz olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın.soğuyunca margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve mixerde 5 dk kadar çırpın.
kek pişince biraz ılımaya bırakın.istediğiniz genişlikte dikdörtgen şeritler kesin.bu şeritleri birde enlemesine ikiye bölün.kekin pişmiş tarafı dışa gelecek şekilde içine spatula yardımıyla kremadan yayın.daha sonra arzunuza göre dörde bölünmüş yada ince ince doğranmış muz,fındık yada file fıstığı serpin ve rulo şekilde sarın.rulo pastacığınızı ılık süte seri bir şekilde iki yanın daldırıp çıkarın.ardından hemen hindistan cevizine bulayın.gerçekten şahane bir lezzet.şiddetle öneriyorum...
benim fırın tepsim ankastre fırın tepsilerinden.yani boyutu mini fırın tepsilerinden biraz daha büyük.eğer tepsiniz daha büyükse malzeme listenizi yarım ölçek daha arttırıp kabarmış bir keke sahip olur,böylelikle kekinizi ortadan ikiye daha rahat kesersiniz.
Hiç yorum yok: