Haşhaşlı Etimek Tatlısı Tarifi

7 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Haşhaşlı Etimek Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su

Kreması için
50 gr margarin
4 kaşık dolusu un
6 kaşık şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı mavi hashas

Üzerine
1 paket sade kremsanti

Yapılışı
Şerbeti kaynatıp tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökün. bir tencereye un şeker margarin ve sütü alıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. en son içine vanilya ve hashaşı katıp mikserle çırpın ve etimeklerin üzerine dökün. soğumaya bırakın soğuyunca kremsantiyi köpürtün ve üzerine sürün. ben üzerini yine haşhaşla süsledim renk versin diye de biraz kakao döktüm. süsleme tercihi size kalmış. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: