İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi

8 Mart 2013 Cuma günü yazıldı.

İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler (6 kişilik)
1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için
Ceviz içi
Kakao

Yapılışı
Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin.
Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin.
Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın.
Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın.
Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: