30 adet sade pötibör bisküvi
2 adet muz
Bisküvileri ıslatmak için süt
Kreması
4 su b. süt
1 Yemek k. nişasta
4 Yemek k. un
4 Yemek k. şeker
2 Yemek k. kakao (arzuya göre arttırılabilir)
50 g margarin veya tereyağı
Üzerine
1 Paket kremşanti
1 su b. süt
Yapılışı
Kremayı pişirmek için sütü tencereye alıp un, nişasta, şeker ve kakao'yu (bitter çikolata'da kullanabilirsiniz) ekleyin çırpma teli ile karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin. ocaktan alıp margarini katıp 2-3 dk çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz arada sırada karıştırın kaymak tutmasın. kremşantiyi 1 su bardağı yani üzerinde yazan ölçüdeki süt ile çırpıp buzdolabında bekletin. Bisküvileri süte batırıp enine 3 sıra boyuna 5 sıra alimünyum folyonun üzerine dizin bir kat krema sürüp tekrar bisküvi dizin, bir kat daha krema sürdükten sonra muzları yerleştirip iki taraftan dikkatlice içe doğru (bisküviler muzun üstünde birleşecek) katlayın. kremşantiyi sürüp süslemesini yaptıktıktan sonra takribi 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: