1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yeteri kadar su
İç malzemesi
200 gr beyaz peynir(eriyen türden olursa daha iyi olur)
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Un, tuz, su ve mayadan kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.Hamurun üzeri bir bezle örtülüp 1 saat dinlendirilir.3 kaşık sıvıyağda soğanı öldürüp içine 1 tane minik minik doğranmış domatesi de öldürdükten sonra ufalanmış peyniri ilave edip karıştırıyoruz
. Hamurdan bezeler alıp Oklavayla açıp teflon bir tavada altı ve üstü pişirilir.Elde edilen ekmeğin üzerine tereyağı sürülür.İçerisine hazırlamış olduğumuz içten konup sarılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: