1 lt süt
1,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağ un
100gr margarin
2 paket vanilya
Üzeri İçin
3 su bardağı hindistancevizi
1 kase cevız
Yapılışı
Tencereye vanilya ve margarin hariç kalan malzemeleri koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp ocaktan alıp margarin ve vanilyaları ekleyip mikser ile 10 dk çırpın.
Fırın tepsisinin tabanına hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirip hazırladığınız muhallebiyi kaşık ile yayıp 1 gece buzdolabında bekletip 3x3 büyüklüğünde kareler kesip elinizle yuvarlayın (elinize yapışırsa hindistancevizine bulayın) yuvarladığınız lokumlara birer adet cevız batırıp servis yapın. Afiyet Olsun.
[Tarif Üyemizden]
Hiç yorum yok: