1 kg ıspanak
250 gr kıyma
Soğan
3 yumurta
Sıvıyağ
Tuz
Baharat
Yapılışı
Öncelikle ıspanakları çok güzel bir şekilde temizleyip küçük küçük doğrayın. Az bir su ile tüm ıspanağı haşlayın. Haşlandıktan sonra kalan suyu süzdürün. Diğer yandan soğanları ince ince kıyın ve çok az yağda kavurun. hafif kavrulduktan sonra kıymayı ve baharatları da ekleyin. Ben kıymalarda genellikle köfte baharatı kullanırım çok hoş oluyor. Ama bir et'e kekik ve kimyondan fazla yakışan baharatı da bilmiyorum Ağız tadınıza göre istediğiniz baharatlardan koyup kavurduktan sonra karışımı ıspanağın içine ekleyin, biraz tuz ekledikten sonra kavurup fırına koyacağınız kaba karışımı yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurtayı dökün ve fırına verin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: