Pandispanya
5 yumurta
5 Kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1'er paket Kabartma tozu, vanilya
Krema
Hazır pasta kreması ve dolgu krema, muz. çilek ve antep fıstığı
Yapılışı
İlk önce yumurta ve şeker akmayacak hale gelene kadar çırpılır sonra un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir yarım limon kabuğu hamura rendelenir ve çırpılır. Yağlı kağıt döşenmiş kelepçeli kalıba dökülerek 175 derecede pişirilir.
Pandispanya piştikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ip yardımıyla eşit 3 kata ayrılır. Hazır pasta kreması veya dolgu üzerindeki tarife göre hazırlanır her kata sürülür üzerine muz ve antep fıstığı serpilir. En üstüde istediğiniz gibi süslenir. Ben hasır süsleme yaptım ama çok güzel oldu tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Tarifi bizimle paylaştığı için "Selma Mural'a" teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok: