2 su bardağı pilavlık pirinç
1 tavuk göğüs eti , kuşbaşı doğranmış
2 su bardağı bezelye
3 su bardağı su veya tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1'er çay kaşığı tuz, şeker, karabiber
Yapılışı
Pirinçi bir kase de ılık su ve biraz tuz için de en az yarım saat bekletin. Soğanı küçük, küçük doğrayın. Tavuk etini ,soğan suyu ve karabiberle karıştırın.
Bir tencere de tereyağı ve soğanı birlikte orta ateşte kavurmaya başlayın, 3-4 dakika sonra tavuk etini ekleyin 10 15 dakika kavurun. Bezelyeyi ilave edip kavurmaya devam edin. 4-5 dk sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinci de tencereye alın. Biraz daha kavurmaya devam edin. SIcak su veya tavuk suyunu , tuz, şeker karabiberi ilave edin , karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra ateşi hafifletin. Pirinçler suyu çekince kalan tereyağını parça, parça pilavın üzerine dağıtın.Zeytinyağını gezdirin. Pilavı hafifçe karıştırın. Üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatın. Ateşten alın. 15- 20 dk dinlenmeye bırakın. Servis yaparken üzerine incecik doğradığınız dereotu serpin.. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok: