(Bu ölçüyle 20 adet kurabiye çıkıyor)
125 gr margarin (sana hamur işi kullandım)
1 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
İç harç
3 adet elma (elmalar büyük ise 2 adet)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
İlk önce iç harcı hazırlıyoruz.Bunun için elmaları rendeleyerek bir tavaya alıyoruz üzerine toz şekeri dökerek elmaları pişiriyoruz.
Harç soğuduktan sonra tarçın ve kuru üzümü de ilave ederek karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
Kurabiyemizin hamuru için gereken malzemeleri derin bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra hamurdan parçalar kopararak hafif unlanmış tezgahta merdane ile ince şekilde açıyoruz.Yuvarlak bir kalıp yada geniş bir bardak ağzı ile hamuru kesiyoruz.Kestiğimiz hamurun ortasına iç harçtan koyduktan sonra uçlarını birleştirerek bohça şekli veriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizdikten sonra 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok: