Pandsipanyası için
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema ve Süsleme
1 paket hazır pasta kreması
1 paket sade kremşanti
4 adet muz
Yapılısı
Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. içine unu ve kabartma tozunuda bırakıp kaşıkla karıştırın yağlı kağıt serilmiş kare tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri çok hafif pembe olana kadar pişirin. çıkınca 5 dakika bekletin üzerine nemli bir bez serip sonra yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın
hazır kremayı ve kremşantiyi soğuk sütle mikserle çırpın. pandispanyayı yağlı kagıttan ayırın ayırrıken yaglı kağıda tersten su sürün çabuk ayrılır
içine hazır kremayı sürün ve muzu 2 tanesını ekleyin rulo şeklinde sarın üzerinide kremşanti ile kapatın ve muz dilimleri ile süsleyin. benim rulom bu sefer dikdörtgen oldu kremasını cok döktum bol olsun diye bu seferlik böyle olsun çok pratik ve muhteşem oldu.
Hiç yorum yok: