300 gr kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı taze bezelye
2 su bardağı pirinç
2 kaşık tereyağ
4 su bardağı su
Tuz karabiber
Kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
patatesleri havuçları küp, küp doğrayıp kızgın yağda kızartın. eti de düdüklü de pişirin. taze bezelyeyi de haşlayın. hepsini bir tencerede karıştırıp tuz karabiber ve 1 kaşık tereyağ katıp karıştırın. tencereye tereyağ ve çok az sıvıyağ alıp eritin. içine yıkanıp kurumuş pirinci katıp suyunu tuzu nu ve çok az karabiber ekleyip pişirin. servis yaparken etli karışımı alta üstüne de pilavı bastırarak bırakın ve servis tabağına ters çevirin. afiyet olsun.
Hiç yorum yok: