Ev Baklavası Tarifi

13 Temmuz 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Ev Baklavası Tarifi
Baklava hamuru malzemeleri (40cm. çapında yuvarlak tepsi için)
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
3 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

İçine serpmek için
2.5 su bardağı dövülmüş ceviz


Üzeri için
125 gr.tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı

Şerbet malzemeleri
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon(küçük boy limon)
Bir fiske tuz

Yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
36 parçaya ayırın
Her bir bezeyi yuvarlayıp,20 dakika kadar dinlendirin
Bezeleri 6′lı guruplar halinde açacağız.
Altı bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bir tatlı kaşığı nişasta serperek üst üste dizin.
Elinizle hafif bastırarak hamuru biraz büyütün.Bunu yufkalar çabucak kaymasın diye yapıyoruz.
Daha sonra merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.Tepsiye yerleştirin.
12 bezeye daha aynı işlemi uygulayıp tam ortaya bolca ceviz serpin.
6 lı, 3 beze gurubunuda açıp cevizlerin üstüne yerleştirin.
ister baklava dilimi,ister kare şeklinde kesip eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını baklavanın üzerine gezdirin.
Önce 200 derecelik fırın ısıssında,kızarmaya başladıktan sonrada 160 derecede kızarana kadar pişirin.
Baklava soğuduktan sonra şerbeti ocaktan ılınana kadar bekletin.Daha sonra dökün.
En az 4 saat bekleyen baklavamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: