1.5 su bardağı esmer düğürcek (ince bulgur)
1 su bardagı orta bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı nane
İç harcı
300 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Öncelikle geniş bir kabın içerisine orta ksırlık bulguru alıp sıcak su ıle ıslayalım bekletelım uzerıne esmer düğürümüzü alalım ve yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ile ıslatalım. Daha sonra şişen düğürümüzün içerisine un ve baharatları ilave edip yoğuralım.
İç harcı
Tavamızın içerisine kıyma ve doğranmış kuru soğanı ekleyelim ve kavuralım daha sonra baharatları ilave edip ocaktan alalım.
Yoğurduğumuz köfteden ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar kopartalım ve yuvarlayalım. Tam orta kısmını biraz açalım ve iç harcımızdan ilave edip kapatalım. Yassı yuvarlak biçimde köfte şeklini verelim.
Yanmaz tavanın içerisine çok az sıvı yağ gezdirip köftelerimizi iki taraflı pişirelim. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok: