1 su bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağı.
1/2 su bardağı su.
1/2 su bardağı pudra şekeri.
Aldığı kadar un.
Yarım çay kaşığı kabartma tozu.
250 gram hurma.
Biraz damla sakızı, biraz mahlep (İstemezseniz kullanmayabilirsiniz)
Yapılışı
Yağ, su,şekeri karıştırın.
Şeker eriyince kabartma tozu ve mahlebi koyun.
Unu azar azar koyarak orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
Diğer tarafta hurmanın çekirdeklerini çıkartıp sakız ilave ederek üzerine biraz sıvı yağ koyup rondodan çekin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koğartıp yuvarlayın içli köfte yapar gibi içini oyun ve boşluğa hurma doldurup hamuru kapatın.
Ben daha sonra tahta kalıpla bastırıp şekillendirdim.
Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok: